Savremena žena

Direktno.rs

27. 06. 2022. 06:45 0

Načini da ne dobijete previše kilograma u trudnoći

Iako je dobijanje na težini tokom trudnoće sasvim normalno, postoje jednostavni načini da se uverite da nećete dobiti previše kilograma. A ako izaberete zdravu hranu i odlučite se za lagane, ali redovne vežbe, možete čak i da budete u boljoj formi tokom trudnoće.

Ovo su neki od saveta stručnjaka koje vam mogu pomoći da ostanete u formi tokom trudnoće:

1. Sedite i ustanite okretanjem u stranu - Kako vam stomak postaje sve veći, gotovo je nemoguće sprečiti odvajanje trbušnih mišića. To se dešava zbog pritiska bebe koja raste i svih hormonskih promena kroz koje vaše telo prolazi tokom trudnoće.

Iako je ovo odvajanje bezopasno, može izazvati nelagodnost i ostaviti „izbočinu“, čineći vaš stomak većim. Da biste izbegli dalje odvajanje stomaka, pokušajte da se otkotrljate na bok kada ustajete iz kreveta ili želite da sednete.

2. Držite flašu vode na dohvat ruke - Pijenje dovoljno vode je od suštinskog značaja za vaše opće zdravlje i može vam pomoći da održite svoju težinu pod kontrolom. Održavanje hidratacije je posebno važno tokom trudnoće jer voda pomaže u formiranju placente.

Može biti iscrpljujuća

3. Izbegavajte način razmišljanja „jedemo za dvoje“ - Iako je možda teško kontrolisati želju za hranom, ne bi trebalo da udvostručite uobičajeni kalorijski unos.

Iako je primamljivo misliti da možete da jedete sve i svašta samo zato što ste trudni, ipak ćete morati da izgubite tu težinu nakon porođaja. U stvari, potrebno vam je samo oko 300 kalorija dnevno iznad vašeg normalnog unosa počevši od drugog tromesečja trudnoće.

4. Jedite najveći obrok u vreme ručka - Trudnoća može biti iscrpljujuća. Ali, da ne biste nagomilali nepotrebne kilograme, bolje je da svoj najveći obrok pojedete u vreme ručka. Prakticiranje zdravog i hranljivog ručka i lagane večere može vam pomoći da lako upravljate svojom težinom.

Vežbe istezanja

5. Odvojite vreme za vežbanje - To što ste trudni ne znači da morate da provodite dane ležeći na kauču, ma koliko to zvučalo primamljivo. Lagane i redovne vežbe će vam pomoći da poboljšate raspoloženje i držite težinu pod kontrolom.

Iako se neke aktivnosti, kao što su košarka ili vruća joga, ne preporučuju tokom trudnoće, možete uživati u šetnji i drugim vežbama sa malim uticajem. Vežbe istezanja, takođe, vrlo su dobre tokom trudnoće i devojke koje praktikuju ovu vrstu vežbi obično imaju i lakši porođaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati