Kuhinjica
02. 10. 2024. 07:00 0
Bakin kolač sa cimetom! Poslastica koja odlično ide uz kafu
Mekan i aromatičan, bakin kolač sa cimetom biće savršen desert. Možete da ga servirate uz preliv ili voće po želji.
Sastojci:
475 g višenamenskog brašna
120 g smeđeg šećera
60 g belog šećera
4 kašičice praška za pecivo
2 ½ kašičice mlevenog cimeta
¼ kašičice soli
400 ml mleka
120 ml ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
2 belanceta
ulje
Priprema:
Za bakin kolač u činiji umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Umešajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se testo ne sjedini. Meko umutite belanca pa umešajte u testo.
Zagrejte aparat za vafle prema uputstvima proizvođača. Premažite ga sa malo ulja. Pecite u serijama dok bakin kolač ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje, oko 2 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar