Kuhinjica
10. 04. 2024. 06:59 0
Uvek dobrodošle - tulumbe!
Mnogima omiljene...
Sastojci:
Za testo:
– 1 šolja vode
– 1 šolja brašna
– 3 jaja
– prstohvat soli
– ulje za prženje
Za šerbet:
– 3 šolje šećera
– 3 šolje vode
– sok od pola limuna
Priprema:
Prvo pripremite šerbet tako što ćete u šerpu sipati šećer i vodu. Stavite na šporet i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte sok od limuna i kuvajte još nekoliko minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
U drugu šerpu sipajte vodu i stavite da proključa. Dodajte prstohvat soli i brašno. Mešajte energično dok se smesa ne zgusne i počnu da se stvaraju mehurići.
Sklonite smesu sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i dobro mešajte da se sjedini sa smesom.
U tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Uzmite špric za tulumbe ili kesu za šlag i napunite je smesom. Istiskajte smesu u tiganj, praveći tulumbe dužine oko pet centimetara, piše City Magazine.
Pržite tulumbe u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatno smeđe boje. Vadite ih iz ulja i odmah ih potapajte u ohlađeni šerbet.
Ostavite tulumbe da odstoje u šerbetu barem nekoliko sati pre služenja kako bi upile sav ukus.
Poslužite ohlađene.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar