Kuhinjica
26. 03. 2024. 07:00 0
Nezaobilazan posni ručak: Sočna MUSAKA
Vaskršnji post je u toku, važi za najduži i najstroži, a mi vam donosimo sjajan recept za tursku posnu musaku koja očarava ukusom baš svakog!
pravi se vrlo lako, a izuzetno je zdrava, te je možete jesti koliko god želite bez griže savesti.
Sastojci:
1 kg tikvica
500 g patlidžana
1 glavica luka
2 paprike
2 krompira
500 ml paradajz pirea
so i biber po ukusu
malo maslinovog ulja
struk mirođije
struk peršuna
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.
U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.
Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.
Ukoliko je pravite kada nije u toku post, možete je preliti kiselim mlekom, ukus dobije potpuno drugu dimeziju!
Uživajte!
Komentari 0
ostavi komentar