Kuhinjica
22. 03. 2024. 07:00 0
Vranjanska tarana na đuveču: Ručak za sve (VIDEO)
Vranjansko začinjeno, bogato i kalorično jelo koje ćete obožavati.
Domaće jelo u kojem se zdušno uživa svakako je vranjanska tarana na đuveču:
Potrebno je:
Za taranu:
1 jaje
2-3 kašike mineralne vode
prsohvat soli i brašno po potrebi da bi testo bilo srednje čvrstine
Za đuveč:
1 kg.pilećeg mesa
2 glavice luka
2 ljute papričice
2 paprike
1 šargarepa
2-3 paradajza
Priprema: Piletinu stavite u lonac sa vodom da se dobro obari. Dok se piletina kuva vi napravite taranu. Zamesite testo od mineralne vode, jajeta, soli i brašna. Razvucite tanko i isecite na trake. Ostavite taranu da se suši na sobnoj temperaturi.
Prodinstajte crni luk, papričice, rendanu šargarepu, sitno seckanu papriku i paradajz. Piletinu izvadite iz vode i poređajte po tepsiji. U vodu u kojoj se kuvala pletina, skuvajte taranu. Skuvanu taranu stavite preko piletine, a onda preko svega toga prelijte dinstano povrće. Nalijte bujon od kuvanja i zapecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Komentari 0
ostavi komentar