Kuhinjica
30. 04. 2024. 05:56 0
Čizkejk od jagoda i hrskavog keksa
Pečeni čizkejk je jedna od najpoznatijih poslastica na svetu čija priprema nije nimalo zahtevna. Ako volite osvežavajuće i voćnekolačenaš predlog je da napravite upravo ovaj sa jagodama i filovima sa sirom.
Sastojci:
Za koru:
100 g keksa
65 g neslanog putera
kora limuna
Za prvi fil:
150 g krem sira
50 g maskarpone sira
40 g šećera
5 g kukuruznog skroba
1 jaje
40 ml slatke pavlake
40 g jogurta
kora limuna
2 kašičice limunovog soka
Za drugi fil:
50 g krem sira
50 g maskarpone sira
16 g šećera
80 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
2-3 jagode
Za treći fil:
80 ml slatke pavlake
8 g šećera
5 g praha sa ukusom jagode
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, limunovu koru i istopljeni puter. Dobro sjedinite, pa utisnite u mali kalup (po ivicama i dnu). Umutite slatku pavlaku i jogurt, a u drugoj posudi umutite krem sir, maskarpone i šećer. U trećoj posudi umutite jaje u koje ste dodali skrob, limunov sok i rendanu koru limuna. Sjedinite taj fil sa prethodna 2 i dobro promešajte. Sipajte preko keksa i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 20-25 minuta. Stavite u frižider na 3 sata. Umutite krem sir i maskarpone sa šećerom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i vanilu, pa sjedinite mikserom. Premažite kolač drugim filom, pa poređajte cele jagode, pa premažite preostalim filom od sira. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i prahom sa ukusom jagode, pa sipajte u špric za kolače i dekorišite.
Komentari 0
ostavi komentar