Kuhinjica
07. 02. 2024. 05:22 0
Podvarak sa kobasicom
Ako ne znate šta za ručak, evo predloga..
Sastojci
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
2 dl ulja
300 g kobasica
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašičica bosiljka
1 kašika suvog biljnog začina
po potrebi so
1 kašika mlevene paprike
Priprema
Pripremiti sastojke. Isecite glavicu kupusa na pola, izvaditi koren pa obe polovine iseckat kao crni luk (ne tanko) i staviti u veću šerpu sa 1 dl vode i bosiljkom da se dinsta.
U tiganj sipati ulje pa staviti kobasice da se samo malo proprže kolko da puste svoj miris...
... pa izvaditi
U to ulje iseckati obe vrste luka, sipati suvi biljni začin i mlevenu papriku da se dinsta.
U omekšan kupus sipat ulje sa lukom i začinima pa sve sjediniti.
Izabrati posude nauljene u koje ćete sipati kupus tako što ćete prekriti kobasicu da se ne bi sušila tokom pečenja u rerni.
Posle pečenja u rerni oko 30 minuta izvaditi, pa kobasicu staviti na površinu (zbog lepšeg izgleda) i poslužiti.
Komentari 0
ostavi komentar