Kuhinjica
05. 02. 2024. 06:10 0
Hleb iz vanglice
Hrskavo i mekano ...
Sastojci
Za testo:
500 g brašna
200 g pirea od bundeve
20 g svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica meda
50 ml ulja
Priprema
U vodi razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. Prosejanom brašnu, dodajte ulje, med i pire od bundeve, a na kraju i kvasac. Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Zagrejati rernu na 250 C. Okrugli kalup podmazati i posuti brašnom. Nadošlo testo izručiti na radnu površinu posut brašnom i blago premesiti. Oblikovati i staviti u podmazanu i posutu brašnom vanglicu. Ostaviti još malo da raste. Peći 50 minuta, odnosno dok ne bude pečeno.
Komentari 0
ostavi komentar