Kuhinjica

[ Izvor: Recepti.com ]

05. 02. 2024. 06:10 0

Hleb iz vanglice

Hrskavo i mekano ...

Sastojci

Za testo:

500 g brašna
200 g pirea od bundeve
20 g svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica meda
50 ml ulja

Priprema

U vodi razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. Prosejanom brašnu, dodajte ulje, med i pire od bundeve, a na kraju i kvasac. Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Zagrejati rernu na 250 C. Okrugli kalup podmazati i posuti brašnom. Nadošlo testo izručiti na radnu površinu posut brašnom i blago premesiti. Oblikovati i staviti u podmazanu i posutu brašnom vanglicu. Ostaviti još malo da raste. Peći 50 minuta, odnosno dok ne bude pečeno. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati