Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

05. 08. 2023. 07:00 0

Kremasta torta sa voćem

<

Sastojci

Potrebno je:

500 g piškota
350 ml soka (po izboru)
250 g belog šlag krema
350 ml hladne gazirane vode
100 g crne čokolade
700 g kisele pavlake sa 20% mm
4 kašike šećera u prahu
400 g voća po izboru
Ostalo:

100 g belog šlag krema
200 ml hladne gazirane vode

Priprema

Piškote podeliti tako da imate tri reda - 2 x 10 piškota (piškote ređate po širini, poprečno). Beli šlag krem umutiti sa hladnom gaziranom vodom, dodati krupno narendanu crnu čokoladu i špatulom sve sjediniti. Podeliti šlag na dva dela. Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i špatulom blago sjediniti, nikako je ne mutiti. I krem sa kiselom pavlakom podeliti na dva dela.

Na odgovarajuću tacnu za tortu staviti prvi red piškota, samo provučenih kroz sok (koristila sam sok od pomorandže). Preko ravnomerno rasporediti pola fila sa kiselom pavlakom. Preko pavlake staviti 200 g voća (ja sam borovnice i maline sekla na pola da bi se torta bolje isekla). Voće blago rukom pritisnuti da bi se poravnala površina. Preko voća rasporediti polovinu šlaga sa čokoladom. Zatim ide drugi red piškota, preko premazati ostatak fila sa kiselom pavlakom. Preko pavlake rasporediti ostatak voća pa voće premazati ostatkom šlaga sa čokoladom. Preko staviti treći red piškota, samo provučenih kroz sok.

Umutiti 100 g belog krem šlaga sa 200 ml hladne gazirane vode i premazati celu tortu. Površinu torte možete (a i ne morate) posuti mlevenim keksom, bademima, lešnicima... Ostaviti tortu u frižider najmanje 3 sata pa je poslužiti.

Torta je jako osvežavajuća, kao da jedete sladoled, pa je odličan predlog za ove vrele dane. I što je jako bitno - ne koristi se šporet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati