Kuhinjica
09. 03. 2024. 07:17 0
Teleća čorba: Zasiti i okrepi
Jelo na kašiku puno povrća i vitamina.
Sastojci:
600 g teletine,
2 glavice crnog luka,
1 praziluk,
3 šargarepe,
2 krompira,
1/2 glavice karfiola,
2 kašike brašna,
2 žumanceta,
1 čaša kisele pavlake,
so,
biber u zrnu,
lovorov list,
1 kašičica suve začinske paprike,
limun,
peršunov list po želji.
Priprema:
Očistite crni luk i praziluk, pa ih sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postanu staklasti. Dodajte meso koje ste isekli na kockice, pa dinstajte još desetak minuta.
Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. Karfiol razdvojte na cvetiće i ostavite sa strane.
U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber u zrnu, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Na pola kuvanja dodajte i karfiol.
U posebnoj posudi pomešajte dve kašike brašna, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite posudu sa ringle.
U vruću čorbu dodajte umućena žumanca sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta.
Pre služenja sipajte sok od limuna po ukusu i sitno iseckan peršunov list.
Komentari 0
ostavi komentar