Kuhinjica
12. 03. 2024. 05:48 0
Raspucanci: Ukus koji osvaja
Kada ih jednom probate, ovi preukusni i izdašni kolačići postaće vaša omiljena poslastica.
Sastojci:
210 g oštrog brašna,
prstohvat soli,
1/2 kašičice praška za pecivo,
220 g čokolade za kuvanje,
55 g maslaca,
2 jaja,
po želji rum,
šećer u prahu.
Priprema: Pomešajte brašno sa solju i praškom za pecivo, a čokoladu s maslacem rastopite. Mutite jaja sa šećerom i rumom dok smesa ne posvetli i šećer se sasvim ne rastopi. Tek tada u smesu od jaja umešajte rastopljenu čokoladu i dodajte postepeno brašno mešajući sve špatulom. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru par sati, odnosno da se testo dobro stegne i postane tvrdo.
Kašičicom vadite testo i rukama brzo oblikujte kuglice. Svaku kuglicu dobro uvaljajte u prah šećer i sa razmakom slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko deset minuta na 170 stepeni. Kolačiće ostavite da se dobro ohlade i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar