Kuhinjica
06. 07. 2022. 06:00 0
Piletina u sosu od šampinjona
Idealan recept za nenajavljene goste i brzo spremanje, jer pečena piletina izgleda obično, piletina sa šampinjonima jeprikladnija za te prilike, iako je jednostavna za spremanje, odaje utisak da ste se ipak malo potrudili.
Sastojci za 2 osobe
4 pileće šnicle
0,5 kg šampinjona
1 glavica crnog luka
1/2 maslaca sa zacinskim biljem
1 1/2 mala pavlaka
1 kasicica senfa
malo soli
malo bibera
malo karija
Priprema
1. Pileće šnicle istući na tanko, posoliti, pobiberiti i posuti karijem (zbog lepše boje). Ostaviti da odstoje 10 ak minuta.
2. Zagrejati tiganj i dodati polovinu maslaca da se rastopi. Kada se maslac zagreje dodati piletini i pržiti dok ne porumeni.
3. Kada je piletina gotova izvaditi je iz tiganja i ostaviti sa strane.
4. U tiganju u kome smo pržili piletinu dodamo luk iseckan na sitne kockice. Luk malo prodinstamo i dodamo iseckane šampinjone. Dodati malo vode i poklopiti. Ostaviti 15 ak minuta da se krčka na laganoj vatri.
5. Kada je voda iz šampinjona isparila dodajemo pavlaku i kašicicu senfa, zatim začinimo po želji.
6. Kada su šampinjoni već gotovi u tiganj vraćamo prethodno pečenu piletinu. Sjedinimo i spremno za posluživanje.
Komentari 0
ostavi komentar