Kuhinjica
12. 11. 2021. 06:36 0
Sočan i aromatičan ručak: Punjeni patlidžan
Idealna kombinacija povrća i mesa u kojoj ćete uživati.
Sastojci:
4 manja plava patlidžana,
200 g mlevenog mesa,
1 crvena paprika,
4 manja paradajza,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
1 šolja skuvanog pirinča,
biber,
so.
Priprema: Isecite plavi patlidžan na polovine po dužini i izdubite sredinu. Iseckajte i ispržite sredinu na ulju da porumeni. Ispržite meso, naseckani crni i beli luk i pirinač. Začinite po ukusu solju i biberom.
Napunite patlidžan tako što ćete na dno sipati masu sa mesom, a preko nje proprženu sredinu. Isecite paradajz na kriške i položite po vrhu. Pecite u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasite svežim bosiljkom i krem sirom.
Komentari 0
ostavi komentar