Kuhinjica
03. 09. 2021. 06:33 0
Rolat sa breskvama: Hrskav, kremast, preukusan
Kolač koji ćete obožavati, topi se u ustima.
Sastojci:
2 bloka smrznutog lisnatog testa,
250 g bresaka iz kompota,
10 kašika šećera,
rendana kora 1/2 limuna,
1 puding od vanile,
3 dl mleka,
1 kašika ruma,
šećer u prahu.
Priprema:
U mleko dodajte šećer, rendanu koru limuna i kad prokuva zakuvajte puding. Kad se malo ohladi dodajte breskve i rum. Sačekajte da se potpuno ohladi.
Lisnato testo rastanjte oklagijom da bude duplo tanje i filujte sa breskavama u pudingu.
Urolajte filovano lisnato testo, a ivice spojite lagano pritiskajući viljuškom, pazeći da fil ne iscuri.
U manju tepsiju, obloženu papirom za pečenje stavite rolat i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, da rolat blago porumeni. Izvadite rolat iz rerne i ohlađen isecite i pospite šećerom u prahu, pa poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar