Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

03. 09. 2021. 06:33 0

Rolat sa breskvama: Hrskav, kremast, preukusan

Kolač koji ćete obožavati, topi se u ustima.

Sastojci:

2 bloka smrznutog lisnatog testa,

250 g bresaka iz kompota,

10 kašika šećera,

rendana kora 1/2 limuna,

1 puding od vanile,

3 dl mleka,

1 kašika ruma,

šećer u prahu.

Priprema:

U mleko dodajte šećer, rendanu koru limuna i kad prokuva zakuvajte puding. Kad se malo ohladi dodajte breskve i rum. Sačekajte da se potpuno ohladi.

Lisnato testo rastanjte oklagijom da bude duplo tanje i filujte sa breskavama u pudingu.

Urolajte filovano lisnato testo, a ivice spojite lagano pritiskajući viljuškom, pazeći da fil ne iscuri.

U manju tepsiju, obloženu papirom za pečenje stavite rolat i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, da rolat blago porumeni. Izvadite rolat iz rerne i ohlađen isecite i pospite šećerom u prahu, pa poslužite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati