Kuhinjica
24. 08. 2021. 06:38 0
Neverovatno sočne: Knedle sa kajsijama
Knedle u kojima ćete uživati.
Sastojci:
(10 knedli)
– 10 manjih kajsija
– 300 g krompira
– 150 g oštrog brašna
– 50 g maslaca
– 1 jaje
– prstohvat soli i šećera
– malo ulja
– prezle
Priprema:
Operite kajsije, pa svaku nožem lagano secnite i izvadite košticu.
Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi.
Kada se krompir skuva, dodajte maslac, pa sve zajedno izgnječite viljuškom dok ne dobijete pire.
Po potrebi dodajte malo soli.
U veću posudu stavite brašno, dodajte prstohvat soli i šećera, zatim pire od krompira i na kraju jaje.
Sve zajedno razradite prstima, pa lagano i kratko zamesite dok sve sastojke ne povežete u kompaktnu kuglu.
Pobrašnite ruke jer će vam tako biti lakše da radite sa testom.
Kuglu podelite na 10 delova i u svaki umotajte jednu kajsiju, lepo zagladite dlanovima i stavite sa strane na pobrašnjenu površinu.
U dublji lonac sipajte dosta vode. Kada voda proključa, pažljivo ubacujte knedle u lonac.
Kada knedle same isplivaju na površinu, kuvajte ih još pet minuta i zatim ih izvadite.
Zagrejte ulje prepržite prezle i u njih uvaljajte knedle.
Zatim ih pospite šećerom i poslužite.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar