Kuhinjica
14. 08. 2020. 06:54 0
Jednostavan recept za omiljenu poslasticu: Tufahije
Naučite i vi da pripremite tradicionalni bosanski desert.
Sastojci:
5 jabuka
1 limun
200 g kristal šećera
2 supene kašike prah šećera
4 supene kašike mleka
150 g mlevenih oraha
1 vanilica
sok od 1 limuna
1-1,5 l vode
1 šlag krem
Priprema:
Jabuke oljuštite i izdubite. Zatim ih kuvajte u vodi u koju ste dodali limunov sok dok ne omekšaju. Dok se jabuke kuvaju umutite šlag. Fil pravite tako što ćete u orahe dodati mleko, šećer, vanilicu i jednu kašiku šlaga. Sve promešajte da se sjedini. Ubacite u špric, pa punite otvore od skuvanih jabuka. Zatim jabuke pecite na 200°C 10-12 min. Vodu u kojoj ste kuvali jabuke ne bacajte, samo dodajte kristal šećer i kuvajte dok se ne napravi sirup. Pečene jabuke zalijte sirupom. Dekorišite po želji.
Komentari 0
ostavi komentar