Kuhinjica
05. 04. 2024. 06:59 1
Posna afrička torta
Uživajte u ukusnoj i kremastoj torti koja je gotova za tren oka.
Sastojci
Za kore:
300g šecera
4dl vode
18 kašika brašna
2 kašike kakao
4 kašika ulja
3 kašike džema
2 kašicice sode bikarbone
1 šaka seckanih oraha
Za fil:
500ml vode
2 kesice pudinga od čokolade
200g čokolade
250g margarina
300g šećera u prahu
300g mlevene plazme
500g posnog šlaga
Priprema
U vodi istopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomešanim sa sodom bikarbonom, kakao, orahe i džem. Testo podeliti na dva dela da se ispeku dve kore. Peći na 200 C oko 10 minuta. Pečene kore preseći na pola. U vodi skuvati puding od čokolade. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom. Na kraju dodati mlevenu plazmu i dobro pomešati. Umutiti šlag sa kiselom vodom i filovati: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji.
Komentari 1
ostavi komentar