Savremena žena

Direktno.rs

13. 11. 2021. 09:05 0

Kako smanjiti želju za šećerom? Jedan mineral pomaže

Prirodni šećeri su neophodni za telesne funkcije, ali problem može da nastane kada počnemo sa njegovim preteranim unosom. Kada počnemo sa smanjenjem unosa dolazimo do osećaja preterane želje za šećerom. Simptomi povlačenja šećera iz ishrane uključuju anksioznost, bolove u mišićima, smanjen nivo energije, grčeve, mučninu, glavobolje i intenzivnu želju za šećerom. One će se povući kada vaše telo završi prilagođavanje na ishranu sa manje šećera, ali u međuvremenu, moraćete da pronađete načine da obuzdate ove simptome.

Odvikavanje od šećera može da nas dovede do iscrpljenosti i razdražljivosti, ali postoji nekoliko stvari koje možemo da primenimo u dnevnoj rutini kako bismo sprečili neprijatne simptome.

Jedna od najboljih stvari koje možete da uradite je da obratite pažnju na okidače. Ako stres uzrokuje da žudite za šećerom, pronađete novi način da se nosite sa stresom.

Mnoga istraživanja došla su do korišćenja jednog miniral koji bi mogao da pomogne, a to je magnezijum. Magnezijum pomaže u regulisanju funkcija tela i može biti posebno koristan u suzbijanju glavobolje.

Ako želite prirodno da unosite magnezijum, povećajte unose spanaća, crnog pasulja, orašastih plodova, mleka i govedine.

Takođe, želju za šećerom možete da obuzdate unosom voća i proteina. Voće će telu dati prirodne šećere koji su mu potrebni, a proteini mogu pomoći i žudnji i bolovima u mišićima koji takođe mogu da nastanu zbog povlačenja šećera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati