Ljubav

Direktno.rs

12. 05. 2021. 22:01 0

Poređenje bivše i nove veze: Kad je zdravo, kad nije

Svaki čovek je drugačiji, misli, oseća i ponaša se drugačije. Normalno je da novi partner radi stvari koje bi vas mogle iznenaditi. Nova veza je nova situacija kojoj se morate prilagoditi.

To može biti teško, posebno ako imate staru ljubav spremnu za direktno poređenje. Tada se jednostavno dogodi da uporedite situacije sa ranijima.

To je poput upoređivanja jabuka s narandžama. Ali, teško je stati, jer je kontrolisanje sopstvenih misli umetnost koju je vrlo malo ljudi savladalo.

Jednostavno ne možete potpuno isključiti svoja iskustva, čak i ako to želite - čak i ako nova osoba zaslužuje upravo to. Ali to uvek postavlja pitanje postoji li zdrav nivo na kojem se mogu upoređivati bivši i sadašnji partner/partnerka ili to uvek samo šteti.

Pozitivne stvari kad se upoređuju veze

Ako upoređujete svoje veze i znate da je trenutna bolja, onda upoređujete pozitivno, zar ne? Naročito ako prethodna nije bila srećna i videlo se da joj nešto nedostaje. Ili jednostavno partner sa vama nije postupao onako kako zaslužujete. Niste ponosni sami na sebe što ste uspeli da izađete iz nezdrave veze, nego i zato što ste pronašli novu osobu koja vas poštuje. I koja pokazuje koliko je zaljubljena.

U takvim trenucima poređenje nije problem. Naime, toga se samo sećate i vidite koliko je sada bolje. I tada se ne događa da novom partneru učinite nešto loše - naprotiv. U najboljem slučaju, dajete mu osećaj da stara veza nikada ne može pratiti onu koju imate sada.

Negativno kod poređenja veza

Postaje teško kad nova veza postane svakodnevica, nezadovoljniji ste i počinjete da sumnjate. Tada se dogodi da pomislite na ranije trenutke, one koji su navodno bili bolji. U krajnjoj liniji, s drugom osobom nije postalo dosadno brzo kao sada. Dakle, ako želite da na ovaj način sami sebi stojite na putu, onda je fokusiranje na prošlost najbolje što možete da učinite. Naime, ako stalno upoređujete i verujete da je prethodna veza bila bolja, novoj ne dajete šansu.

Takođe može postati glavni problem ako je neko izdan u prošloj vezi. Ako ste doživeli povredu poverenja s kojom se niste mogli da se nosite. To je unutrašnji sukob koji unosite u novu vezu - kako sada možete biti sigurni da vas neće izdati? Morate izabrati: upoređivati staru vezu s onom koju imate sada ili shvatiti da postoje dve različite osobe koje nemaju nikakve veze jedna sa drugom.

Upoređivati veze je redu, ako upoređujete sebe same

Može biti korisno upoređivati veze kad upoređujete sebe u njima. Onda kada razmišljate o tome kako se ponašate i šta želite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati