Kuhinjica
21. 02. 2022. 07:10 0
Fokača s ruzmarinom prste da poližeš (VIDEO)
Volite li da pravite hlebove i pogače? Onda vam je baš potreban i ovaj recept.
Fokača je italijanska pogača sa ruzmarinom i sa čim god poželite. Realno, ako preterate sa dodacima dobićete malo hlebastiju picu. Sa druge strane nije ni to tako loše.
Sastojci:
600 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1½ kašicica krupne morske soli
½ kašicice šecera
1 kašika ruzmarina
3,5 dl mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
Za premazivanje i posipanje:
1 kašika ruzmarina (svežeg ili
sušenog)
1 kašika krupne morske soli
1/3 dl maslinovog ulja
Način pripreme:
U posudu za mešanje sipati brašno, kvasac, šecer, so i ruzmarin, maslinovo ulje i mlaku vodu. Mikserom umesiti elasticno testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti da naraste.
Premesiti testo i rukama oblikovati u željeni oblik u plehu za pecenje, ali da testo ne bude deblje od 1cm.
Premazati uljem i posuti ruzmarinom i morskom solju. Peći u rerni zagrejanoj na 250°C 20-30 min, odnosno dok ne dobije rumenu boju. Ostaviti da se ohladi.
Komentari 0
ostavi komentar