Kuhinjica
06. 01. 2022. 06:00 0
Pastrmka sa bademom: Posno, zdravo, sočno
Bogat ukus koji će vas oduševiti!
Sastojci:
4 fileta pastrmke,
1 kašičica morske soli,
biber,
maslinovo ulje,
2 limuna,
50 g badema,
1 veza peršuna.
Priprema: Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom. Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom. Peršun operite i iseckajte na sitno. Narendajte koru jednog limuna i iscedite sok od dva limuna. Badem iseckajte.
Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja. Prvo pecite stranu sa kožom 4-5 minuta. Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta. Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni.
Za sos u tiganj, na preostalom ulju, propržite seckane bademe, dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite sa vatre i odmah dodajte iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine.
Ribu servirajte na zagrejane tanjire i pospite sa toplim sosom. Poslužite uz grilovano ili bareno povrće po želji.
Komentari 0
ostavi komentar