Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

06. 01. 2022. 06:00 0

Pastrmka sa bademom: Posno, zdravo, sočno

Bogat ukus koji će vas oduševiti!

Sastojci:

4 fileta pastrmke,

1 kašičica morske soli,

biber,

maslinovo ulje,

2 limuna,

50 g badema,

1 veza peršuna.

Priprema: Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom. Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom. Peršun operite i iseckajte na sitno. Narendajte koru jednog limuna i iscedite sok od dva limuna. Badem iseckajte.

Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja. Prvo pecite stranu sa kožom 4-5 minuta. Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta. Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni.

Za sos u tiganj, na preostalom ulju, propržite seckane bademe, dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite sa vatre i odmah dodajte iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna. Dobro promešajte da se sastojci sjedine.

Ribu servirajte na zagrejane tanjire i pospite sa toplim sosom. Poslužite uz grilovano ili bareno povrće po želji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Inflatorno zakucavanje

Zoran Živković [20.05.2022.]




Anketa

Plaćate li redovno mesečne režije?

Rezultati

Video dana

bacanje kladiva ili ritmička gimnastika?