Kuhinjica
10. 11. 2021. 06:01 0
Neodoljiva poslastica: Čokoladni banana hleb
Najbolje ide uz kafu ili čaj u trenucima odmora.
Sastojci:
60 g pečenih oraha,
230 g brašna,
30 g kakaa,
200 g šećera,
1 kašičica praška za pecivo,
1/4 kašičice sode bikarbone,
1 prstohvat soli,
2 jaja,
110 g rastopljenog putera,
450 g banana,
1 kašičica esencije vanile,
100 g komadića čokolade, može i bele.
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni i lagano propecite orahe. U činiju stavite brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa promešajte. U drugu činiju stavite izgnječene banane, jaja, margarin, vanilu i lagano promešajte, pa spojite sa suvim sastojcima. Dodajte iseckane orahe i komadiće čokolade.
Podmažite manji duguljasti kalup za pečenje hleba i izručite smesu. Hleb pecite oko 60 minuta, a čim se uhvati korica pokrijte sa masnim papirom da ne potamni. Pečen hleb ostavite u kalupu još par minuta da se ohladi, potom ga umotajte u kuhinjsku krpu i sačekajte da se ohladi da se može seći.
Komentari 0
ostavi komentar