Kuhinjica
08. 11. 2021. 06:20 2
Francuski ćevapi: Zalogaji koji zovu na još
Za sve ljubitelje ćevapa i pohovanog mesa evo jedinstvenog predloga za ručak.
Sastojci:
600 g svinjetine,
400 g pire krompira,
3 čena belog luka,
5 jaja,
biber,
so,
200 g prezli,
400 g pavlake,
1 kašika majoneza,
3 glavice crnog luka.
Priprema:
Skuvajte krompir i napravite pire ili koristite pire iz kesice. Mleveno meso stavite u dublju činiju, dodajte pire krompir, sitno isečen beli luk, dva žumanceta i so i biber po ukusu. Sve dobro promešajte i po poptrebi dodajte kašiku prezli, ako je smesa previše meka za oblikovanje ćevapa.
Spojite preostala jaja sa belancima koja su vam ostala, posolite jaja i umutite ih penasto viljuškom. Prezlu naspite u tanjir. Od smese za francuske ćevape oblikujte malo tanje ćevape da ih lakše ispečete. Uvaljajte ćevape u prezlu, zatim u umućena jaja, pa opet u prezlu i pecite ih na vrućem ulju.
Spremite premaz tako što ćete sitno iseći crni luk, posoliti ga i pobiberiti. Posebno umutite pavlaku sa kašikom majoneza i malo soli.
Pečene francuske ćevape ređajte u dublju činiju sa poklopcem. Vrele ćevape odmah premažite sa umakom od pavlake i majoneza, pa ih pospite isečenim crnim lukom. Premazane ćevape odmah poklopite i ređajte u slojeve. Služite ih tople uz pire krompir ili neki drugi prilog po želji.
Komentari 2
ostavi komentar