Kuhinjica
09. 07. 2021. 06:00 0
Brzinski ručak: Zapečene tikvice sa jajima
Kako da napravite savršen obrok za svoju porodicu, uz malo namirnica i vremena, a puno ljubavi, savetuje mama troje mališana.
Potrebno je:
- 4 tikvice
- 4 jajeta
- malo brašna, mleka i parmezana
Uglavnom na jednu tikvicu ide jedno jaje.
Priprema:
Izrendajte tikvice u veliku činiju, posolite ih i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Iscedite tikvice od viška vode rukama i stavite ih u drugu činiju, dodajte jaja, malo brašna, mleka, rendani parmezan (sir ili bilo koji kačkavalj, po želji) i sve lepo promešajte.Možete dodati kao začin origano, peršun, mentu, šta god vam se sviđa.
Možete koristiti veći ili manji pleh koji ćete prethodno podmazati. Što je veći pleh to će smesa kada se ispeče biti tanja i naravno, trebaće joj manje vremena da se ispeče.
Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Pecite polako dok se tikvice lepo ne zapeku i ne dobiju finu, smeđu boju.
Ovako zapečene tikvice možete služiti sa mekanim sirom, krastavcem i paradajzom, uz fin domaći hleb.
Ništa posebno, a opet, lako je, ukusno i zdravo, zar ne?
Komentari 0
ostavi komentar