Mađarski slani rolat: Predjelo koje se ne peče! | Kuhinjica | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

31. 12. 2020. 07:12 0

Mađarski slani rolat: Predjelo koje se ne peče!

Savršeno ukusno i dekorativno predjelo, koje se lako sprema.

Potrebno je: 

450 gr mešanog povrća za rusku salatu;

5 krompira-250g;

4-5 barenih jaja; 

sok od 1 limuna;

6 kasika majoneza;

2-3 kašike pavlake;

30 gr želatina;

so i biber;

Priprema: 

Skuvajte jaja, kao i povrće za rusku salatu. Krompir koji ste prethodno skuvali pod korom, oljuštite, pa iseckajte sitno.

Kada se zamrznuto povrće skuva, procedite ga i odvojite 100 mililitara vode iz tog povrća. U toj vodi rastvorite tri kesice želatina. U povrće dodajte krompir. Zatim iscedite limun i prelijte taj sok preko povrća. Izmešajte. Dodajte so i biber.

Oljuštite kuvana jaja, ali ih ne secite. Sjedinite pavlaku sa majonezom. Želatinu dodajte par kašika pavlake i majoneza, pa preručite u povrće sa krompirom. Dodajte i pavlaku i majonez. Zatim manji kalup napunite smesom. A onda stavite barena jaja, pa preko ostatak smese. 

Sve stavite u frižider da se stegne pa isecite i servirajte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Lagana šetnja po Alpima

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati