Kuhinjica
17. 11. 2020. 07:33 0
Iskoristite ostatke starog hleba za ukusan obrok
Recept za punjeni hleb sa spanaćem, sirom i jajima. Može biti doručak, ručak ili večera.
Sastojci:
1 vekna hleba
300 – 400 g spanaća
4 jaja
1 kašika ulja
1 čen belog luka
1 kašičica soli
1 kutija zdenka sira ili 200 – 300 g krem sira, pavlake, sitnog sira…
Za premaz hleba:
3-4 kašike ulja
1 čen belog luka
pola veze peršunovog lišća (može i suvo ili bosiljak)
1 kašičica mlevene crvene paprike
Izmešati.Priprema:
Isecite hleb na pet delova, izdubite sredinu, neka dno ostane da fil ne iscuri. Premažite koricu hleba premazom. Skuvati spanać, usitniti ga. Umutiti jaja, dodati spanać, ulje, so, i sredinu hleba. Puniti ovim filom korpice od hleba. Odozgo staviti sir, još malo premazati gornju stranu hleba i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Jede se dok je vruće uz mlečne i suhomesnate proizvode, uz krišku limuna…A kada se ohladi mogu se iseći dekorativni, manji komadi za posluženje gostiju. Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar