Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: Zdrava i prava ]

17. 10. 2020. 06:14 0

"Drago mi je da sam verovala, sada živim svoja mala čuda"

Virovitičanka Sanja Mijac zaljubljena je u kuvanje. To mnogima nije nepoznanica, ali ona je čuvajući stare recepte uspela da stvori topao, nežan blog Domaćica i Instagram Domaćica Sanja. A logičan korak bio je da od hobija sobi stvori posao. Nije ništa došlo preko noći, a Sanja otkriva koje korake je sve morala da pređe da bi danas bila tačno tamo gde je zamišljala.

Blog je, kaže, pokrenula jer joj je trebalo mesto gde će zapisivati sve recepte koje je želela da sačuva od zaborava, ne sluteći da će je avantura odvesti do do titule jedne od najpoznatijih food blogerki u Hrvatskoj, ali i autorke popularne knjige "Iz života Domaćice - recepti za maglovite ponedeljke i sunčane nedelje“.

U razgovoru za portal “Zdrava i prava”, Sanja otkriva da najviše voli jednostavne recepte koji ulepšavaju svakodnevicu.

Šta upisuješ svakog dana kao svoju rutinu u obavezama/kuvanju/roditeljstvu?

- Osmeh i pozitivu, sanjarenje i uživanje u sadašnjosti, zahvalnost.

Koji deo dana ti je omiljen?

- Jutra uz šoljicu kafe.Važiš za najpopularniju food blogerku u Hrvatskoj. A ti na to kažeš šta?

- Puno je tu godina pisanja bloga, puno ljubavi, volje, snova, srećnih zvezda. Stalno težiti boljem, probati ne izgubiti sebe, slušati sebe i biti zahvalan za sve, sve je prolazno, svi smo mi zapravo samo mali ljudi. Uspeh nije sigurno došao preko noći, nije da se samo slikaš i kuvaš- ako bi neko to i pomislio. Moram priznati da se je sve to kod mene s godinama dosta menjalo. Imala sam i druge poslove dok sama nisam postala svoj šef i počela za ozbiljno ganjati svoje snove. Izdala sam kuvaricu, otvorila firmu, otvorila studio i sada je to neki miks – imam prihode i od bloga, ali i od fotografiranja.U trenutku pandemije svi koji mogu rade od kuće, a ti to radiš godinama. Koje su prednosti/mane takvog režima?

- Lepo je raditi od kuće, ta sloboda i mir, nije za svakoga, meni je odgovarala. A evo pre dve nedelje i ja sam uselila u studio i svaki dan idem na posao, ima i to svoje čari jer sama kreiram svoje radno vreme, a studio sam složila tako da se i u njemu osećam kao kod kuće. Mane rada od kuće su što puno više radite jer niste ni svesni kako i popodne i uveče sednete za kompjuter i radite, dok sada evo, malo mi je više odvojen taj poslovni dio od privatnog.

Nekada je bilo prihvaćeno mišljenje da su domaćice out, da li su se vremena promenila jer ima dosta "domaćica“(možemo ih zvati i in house menadžerkama) koje žive lepo, lagodno, pristojno od svog rada. Kako ti vidiš budućnost bloga, blogerki, influenserki?- Svesna sam da to ništa nije dugoročno i zato već godinama pomalo gradim priču i sa strane, van online sveta i gledam u neku svoju budućnost, gde ja sebe vidim i pomalo koračam. Danas je to sve drugačije, ništa nije out, puno nas je na ovom svetu i ljudi trebaju gledati sebe i svoj put, što njih veseli i samo se time voditi.

Da li je ovo gde si sada i bio tvoj cilje ili spontana avantura?

- Bez razmišljanja avantura, blogom se bavim već osam godina, dalek je to put, donio je toliko toga, stvari i događaja koje sam mogla doista samo sanjati, ali ne onako realno. I veseli me što je i dalje nepredvidivo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati