Korona

[ Izvor: CINS ]

20. 09. 2021. 06:00 6

Firmi bliskoj SNS angažman za informisanje o vakcinaciji

Firma Moskito ADV godinama sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, a nedavno je po hitnom postupku od Grada Beograda dobila posao informisanja građana o vakcinaciji. Za konkurenciju je imala samo svog dugogodišnjeg poslovnog partnera.

Firma Moskito ADV godinama sarađuje sa Srpskom naprednom strankom, a nedavno je po hitnom postupku od Grada Beograda dobila posao informisanja građana o vakcinaciji. Za konkurenciju je imala samo svog dugogodišnjeg poslovnog partnera.

U aprilu ove godine, četiri meseca nakon početka vakcinacije u Srbiji, beogradski Štab za vanredne situacije je naredio Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Grada Beograda da raspiše hitnu nabavku. Nabavkom su tražili firmu koja će osmisliti kampanju sa ciljem da se Beograđani vakcinišu. Naime, do 21. aprila je u glavnom gradu bilo vakcinisano više od 560 hiljada stanovnika, odnosno nešto manje od trećine ukupno vakcinisanih.

Nabavka je raspisana dva meseca kasnije, u junu, ali je zadržala "hitnost" pa na nabavku nije mogao da se prijavi svako, već samo one firme koje je Sekretarijat pozvao.

Prema dokumentaciji u koju je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) imao uvid, pozivi su poslati firmi Moskito ADV iz Beograda, Studiju za animaciju Studium i kompaniji Kronomedia koja izdaje časopis Satovi i nakit, o luksuznim časovnicima i skupocenostima.

Posao vredan 960.000 dinara je tek u avgustu dodeljen Moskito ADV, koja se bavi proizvodnjom i produkcijom video sadržaja i animacija. Ova firma povezana je sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), otkriva CINS. Moskito od 2008. godine sarađuje sa naprednjacima radeći predizborne spotove i propagandne videe za vreme predizbornih kampanja.

Jedan od skorašnjih uradaka ove firme je ekranizacija knjige o Beogradu Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika srpske prestonice. Vesić je i jedan od zamenika komandanta Gradskog Štaba za vanredne situacije koji je izdao naredbu za hitno sprovođenje nabavke, a koju je potpisao gradonačelnik Zoran Radojičić.

Vlasnik Moskita Srđan Vasić na društvenim mrežama otvoreno podržava SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posećuje stranačke skupove i ismeva opoziciju.

Vasić za CINS nije pojasnio šta posao podrazumeva i šta je do sada urađeno.

- Složena epidemiološka situacija i sporazum o poverljivosti ne daje mi prostora da javno govorim o dinamici produkcije i plasiranja kampanje u javnost. Iako lično smatram da je to loše, glavni kriterijum za izbor je kao i obično najniža ponuđena cena, koju smo ovoga puta upravo mi ponudili - navodi Vasić.

Da je najniža cena bila presudna navode i iz Sekretarijata za vanredne situacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati