Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

17. 12. 2023. 15:46 2

Za glasanje od kuće prijavljen čovek koji je umro pre više od mesec dana?!

Na biračkom mestu 48 u Srednjoj Dobrinji, u Požegi, za glasanje od kuće prijavljen je čovek koji je preminuo pre više od mesec dana, rekao je za N1 koordinator za kontrolu izbora ispred koalicije Srbija protiv nasilja Nikola Maslać.

Opštinska izborna komisija je jutros imala spisak lica koja su prijavljena za glasanje van biračkog mesta, koje su, kako je rečeno za N1, navodno prijavili članovi porodice telefonskim putem.

- Naš član Opšinske izborne komisije je izvršio uvid u taj spisak i utvrdio da se na spisku nalazi lice, na biračkom mestu Srednja Dobrinja, koje je preminulo pre više od mesec dana - kaže za N1 Nikola Maslać.

Kako je rekao, reagovali su i obavestili Centralni izborni štab.

- To nije nepravilnost na samom biračkom mestu, jer to lice neće glasati. Naši kontrolori su o tome obavešteni. To lice nije u spisku, nije bilo nekih posledica - kaže on.

Sagovornik je izrazio sumnju da to ukazuje na to da je "jedna politička stranka i za ove izbore zloupotrebila institut glasanja van biračkog mesta".

- Mi ćemo ispitati taj slučaj i utvrditi odgovornost lica iz Opštinske izborne komisije koje je vodilo evidenciju o prijavljenim za glasanja van biračkih mesta - kaže Maslać za N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati