Izbori 2024

D. Ljutić

21. 11. 2023. 17:02 8

SUDBINA POŠTARA Ko je GLADAN - taj je državni neprijatelj

Vlada neće ispuniti zahteve poštara, koji su u obustavi rada jer je ova obustava tretirana kao ugrožavanje nacionalne bezbednosti. Ovom opšteprihvaćenom stavu SNS-a o nedostatku spoljnih neprijatelja, režim se okrenuo domaćim. Građani Srbije su sve siromašniji, "doneli su vest poštari". Socijala tako postaje državni neprijatelj broj jedan, ono što koči naprednjačku Srbiju. Kao u mračnom srednjem veku, vlast ubija glasnika, figurativno (možda) rečeno. Dakle, glasnik je kriv za lošu vest. Od strane ovog režima, to se doživljava ne samo kao opoziciona delatnost, nego i kao subverzija sa elementima diverzije. Sve zbog kojeg kilograma hleba više na stolu.

Rečeno je da poštari podrivaju stabilnost zemlje, da ruše savršen sistem države Srbije. Ubačena je i suluda priča da su strani plaćenici, politički izmanipulisani, da im je dobro, ali oni to ne znaju ili neće da prihvate. To se u Srbiji radilo posle Drugog velikog rata. Jedna ličnost, koja se predstavlja kao apsolutna vlast u ovoj zemlji, ima pravo da vređa i isčekuje svoje verne potkazivače.

Poštari su naveli da, kao i većina građana, jedva sastavlja kraj sa krajem. Kao u mračnom srednjem veku, vlast ubija glasnika, figurativno (možda) rečeno.

Dakle, glasnik je kriv za lošu vest. Od strane ovog režima, to se doživljava ne samo kao opoziciona delatnost, nego i kao subverzija sa elementima diverzije. Sve zbog kojeg kilograma hleba više na stolu. Vlada neće ispuniti zahteve poštara, koji su u obustavi rada jer je ova obustava tretirana kao ugrožavanje nacionalne bezbednosti. Ovom opšteprihvaćenom stavu o nedostatku spoljnih neprijatelja, režim se okrenuo domaćim.

Radnik Pošte Srđan Popadić izjavio je da od štrajka nisu odustali.

- Dobili smo informaciju da je Vlada odlučila da nam da samo 10 odsto plus 10 odsto u januaru, što sledi svim javnim preduzećima u Novoj godini. Odbili smo taj zahtev, a stiglo je i obaveštenje da smo na neki način državni neprijatelji, a mi smo radnici koji se isključivo bave borbom za veće plate - kaže Popadić.

Poštar Stefan Mitrović rekao je za televiziju N1 da je od ovog utorka manje poštara u obustavi, jer je, kako tvrdi, na sastanku dat ultimatum - da se do ponedeljka u 22 sata izjasne da li su ili nisu u obustavi rada.

 - Dosta ljudi je pokleklo, ali ima nas koji se borimo, dostojanstveno i beskompromisno - kaže ovaj radnik Pošte Srbije.

U talasu "pozitivnih“ informacija, koje tretiraju režimski mediji o tome kako se naša ekonomija razvija, kako napredujemo i kako smo u trci sa najrazvijenim državama Evrope i sveta, građani Srbije su sve siromašniji. Socijala tako postaje državni neprijatelj broj jedan, ono što koči naprednjačku Srbiju. Unutrašnji neprijatelj želi da sruši vlast, a samim tim i državu. Tu dolazimo do saznanja da je država Aleksandra Vučića rušiva i ruševna. Kako to neprijatelj uopšte zna?

Neko mu stalno javlja da ovde ne valja jedino ono što bi moralo da valja. Pa šta su dosad radili Gašić i Vulin? Tragajući za neprijateljima države i Njega lično, režim ima da dođe do svakoga od nas kome krče creva. Sumnja se u sve što ne veruje u sve što šef kaže. 

Aleksandar Vučić zna da je gubitak vlasti jednom neminovan, pre ili kasnije. On zna da u politici postoji neumitna dinamika kojom se ne može upravljati. Nju može da pusti u pogon i jedan štrajk poštara i da sasvim (ne)namerno pokaže da on nema kud dalje i da je stigao do zida u svim svojim planovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati