Beograd

Direktno.rs

19. 06. 2021. 16:08 5

"DOSTA PLJAČKE Vlast da vrati Beograđanima 190 miliona evra"

Aktivisti Pokreta za preokret iz Beograda u znak protesta zbog kažnjavanja od strane Komunalne milicije danas su na 12 najprometnijih mesta u gradu postavili transparente "Preokret za Beograd - dosta pljačke".

Saopštenje prenosimo u celosti:

Transparenti su postavljeni na Terazijama, Trgu Republike, u Knez Mihailovoj, ispred Skupštine grada (Starog dvora), Narodne skupštine Republike Srbije, na Slaviji, ispred Komunalne milicije, Narodne banke, na Savskom trgu (ispred bivše Železničke stanice), ispred "Beogradskih elektrana", na nadvožnjaku iznad auto–puta Beograd–Zagreb i na Brankovom mostu, piše u saopštenju pokreta.


Cilj akcije je da se ukaže na finansijsku pljačku građana Beograda od strane gradske i republičke vlasti. Akcija je istovremeno protest što je Pokret za preokret prošle nedelje kažnjen sa 50.000 dinara od strane Komunalne milicije zbog isticanja natpisa "Preokret za Beograd – dosta pljačke" ispred sedišta gradonačelnika Beograda.

Pokret za preokret već više od pola godine sprovodi akciju "Preokret za Beograd - dosta pljačke" sa ciljem da se Beograđanima vrati preko 190 miliona evra, koje su kroz monopolsku cenu naplatile "Beogradske elektrane", preko "Infostana".

To je 2.000 evra neosnovano uzeto od svake beogradske porodice koja koristi centralno grejanje, a ima stan od 80m2 ili 1.000 evra za porodice sa stanom od 40m2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati