Život

Direktno.rs

15. 11. 2020. 20:27 4

"PROGONE ME JER SAM OPOZICIONAR" Svirač iz Kneza ima 140 prijava, osuđen 22 puta

Zoran Ilić Tambura, ulični svirač koji je godinama bez problema svirao u Knez Mihailovoj ulici, u poslednje vreme trpi represiju, suočava se sa prekršajnim prijavama, a stižu mu i nalozi za izdržavanje zatvorske kazne. Prema njegovim rečima, ne dozvoljavaju mu da svira na najprometnijem beogradskom šetalištu, jer je protivnik režima Aleksandra Vučića.

Ulični umetnik ističe da do sada im 140 prekršajnih prijava, a da je iz istog razloga osuđen na zatvorsku kaznu čak 22 puta.

- Ja sam Zoran Ilić Tambura, ulični svirač iz Kneza. Imam 140 prekršajnih prijava zbog sviranja u Knez Mihailovoj. Osuđen sam 22 puta na po 10 dana zatvora - napisao je na Fejsbuku.

Popularni Tambura dodao je da mu je jedan komunalni policajac napisao više od 100 prekršajnih prijava.

Inače, Ilić je profesionalni muzičar, član je Udruženja muzičara džeza zabavne i rok muzike, ima licencu za rad u svim klubovima, restoranima i kafićima po Srbiji, ali izgleda da nema i u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda.

 Jednom prilikom je u jednom intervjuu istakao da je 2015. godine izgubio dozvolu da nastupa pred prolaznicima u ovoj ulici jer ga, kako je rekao, zbog opozicionih stavova proganja Komunalna milicija.

- Komunalna policija me proganja jer sam opozicionar, tako da nisam dobio prelaznu ocenu, ni tada ni 2016, i 2017.. Posle audicije 2016. obratio sam se Prvom opštinskom sudu, i posle tri ročišta sudija je prekinuo proces i natovario mi javnog izvršitelja, kao i novčanu kaznu, bez saslušanja svedoka, zato što nisam pogodio sud koji treba da vodi slučaj - kazao je nedavno Tambura za Danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati