Beograd

Direktno.rs

22. 11. 2023. 14:36 6

Lista "Dosta! Evropski put" predata Gradskoj izbornoj komisiji

Koalicija "Dosta! Evropski put" predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji, listu za predstojeće beogradske izbore, raspisane za 17. decembar 2023. godine.

Listu predvodi bivši ministar privrede, Rade Basta, koji se nalazi pod rednim brojem jedan, a nakon njega na listi je vlasnik kompanije "Biomelem", Zoran Ilić, uspešan preduzetnik, koji je ujedno i kandidat liste za gradonačelnika Beograda.

Lista "Dosta! Evropski put" je predata u skladu sa pravnim propisima Republike Srbije, poštujući Ustav, kao najviši pravni akt naše države i pravne propise kojima je regulisano pitanje učestvovanja na izborima. Lista će se zalagati za unapređenje manjinskih prava i društveni dijalog svih građana Beograda i Srbije, bez obzira kojoj nacionalnoj zajednici pripadaju.

Na spisku kandidata za gradske odbornike su i bivši trener omladinske reprezentacije Srbije u fudbalu i licencirani FIFA trener, Milan Lešnjak, kao i brojni istaknuti pravnici, predstavnici studentskih organizacija i preduzetnici, koji se bore za lepši i uspešniji evropski Beograd, po meri običnog građanina. Istaknuto mesto na listi zauzima i nekadašnji zamenik ministra unutrašnjih poslova, Nenad Milić, koji je u više saziva bio narodni poslanik, a u periodu 2001-2002 i šef kabineta predsednika Vlade Republike Srbije, dr Zorana Đinđića.

Kandidati za gradske odbornike, koji se nalaze na listi svojim poslovnim rezultatima, zalaganjima za evropske principe i entuzijazmom žele da prestonicu Srbije učine uspešnijom i veruju da Zoran Ilić, kao gradonačelnik može da donese jedan novi kvalitet u vođenju glavnog grada.

"Beograd zaslužuje da bude mnogo uspešniji i da konačno dobije status razvijenog evropskog grada sa svim servisima u službi građana", poručio je Ilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati