Život

[ Izvor: RTS ]

27. 09. 2020. 11:56 6

Marija je DOKTORKA s prosekom 9,57 i PET GODINA ne može da nađe posao

Marija Stanković (30) je nezaposlena doktorka koja sa porodicom živi u rodnom selu Donje Dragovlje u opštini Gadžin Han. Život na selu, u podnožju Suve planine je lep, kaže, ali i težak jer nije u mogućnosti da radi posao za koji se školovala.

Marija ima bliznakinje Isidoru i Irinu, ali i diplomu Medicinskog fakulteta sa prosekom 9,57 koja stoji neiskorišćena već pet godina.

- Nisam zamišljala da ću ovoliko dugo da tražim posao. Mislila sam da ću ipak, sa ovolikim prosekom, odmah negde da uspem da se zaposlim. Slala sam dokumentaciju svuda širom Srbije, zvali su me iz Beograda četiri ili pet puta prošle godine i išla sam. Uđem u uži izbor i nakon toga - ništa. Spremna sam bilo gde da radim, samo da nađem posao - rekla je Marija za "RTS".

Tokom vanrednog stanja stigao je poziv za volontiranje iz Niša, koji nije mogla da prihvati zbog prevoza, pa je odlučila da volontira u seoskoj ambulanti.

Komšije ove doktorke potvrđuju da im je mnogo pomogla u vreme koronavirusa. Kažu trči, meri pritisak, obilazi ih i daje lekove.

Najbliža zdravstvena stanica nalazi se u Donjem Dušniku do koje se može samo autom, tako da im je Marija bila prva pomoć za sve što treba.

Želja ove doktorke je da postane internista, ali trenutno nije u mogućnosti da finansira volontersku specijalizaciju, jer porodica živi od muževljeve plate i dečjeg dodatka.

- Život na selu je mnogo lep i mnogo zdrav i odrastanje dece na selu mnogo zdravije nego u gradu. To svakako više nije prioritet, sad treba da se deca socijalizuju, da upišu nešto i van škole, nešto što žele, a to je odavde nemoguće, znam po sebi - dodaje Marija za "RTS".

Od 956 nezaposlenih u Gadžinom Hanu, 24 je sa visokim obrazovanjem, jedini doktor medicine je Marija i to sa prosekom 9,57.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati