Poznati

Direktno.rs

26. 03. 2020. 13:28 0

Pozvala na ŠTRAJK! "Drugarica" Britni iznenadila javnost

Pop zvezda poziva na štrajk i redistribuciju bogatstva.

Britni Spirs je uspela da pokrene lavinu komentara na društvenim mrežama postavivši fotografiju citata koji poziva na solidarnost, ali i štrajk, tokom trenutne krize zbog koronavirusa.

Citat autorke Mimi Zu koji zagovara štrajk radnika i redistribuciju akumuliranog bogatstva šokirao je fanove inače prilično jednostavne Spirs.

Britni nije poznata po zagovaranju bilo koje ideologije, ali je od 2001. godine registrovana kao republikanka. Podržala je Džordža Buša tokom rata u Iraku, pa nije jasna povezanost između podrške republikanskoj partiji i socijalističkih stavova iznetih u njenoj poslednjoj objavi.

Vodeći zapadni mediji preneli su ovu vest kao dokaz političkog angažmana pop princeze, pa je tako i britanski "Gardijan" u naslovu naziva "drugaricom Britni". Da li je ovo sigurna podrška nekadašnje najveće zvezde socijalističkom talasu koji je pokrenuo Berni Sanders, ili je pevačica samo nespretno podelila ovaj citat, ostaje da saznamo.

U međuvremenu, oglasila se i originalna autorka ovog citata, umetnica kinesko-australijskog porekla koja se pre dve godine preselila u Sjedinjene Američke Države kako bi sledila svoj san o pisanju.

– Na kraju dana, mislim da je simpatično što joj moj rad znači. Ona je meni mnogo značila dok sam odrastala – napisala je Zu na svom Tviter profilu.

– Postoji socijalistički ton u onome što pišem, jer je to ono u šta verujem – izjavila je Mimi za "Paper" magazin nakon što je pop diva svojim Instagram postom uspela da lansira njeno ime među najtraženije u ovom trenutku.

Od početka ove krize bili smo svedoci raznih akcija poznatih ličnosti, ali ideja o pop princezi kao "drugarici Spirs" ipak je došla neočekivano.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati