Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2024. 07:20 0

Britanac kažnjen sa 589 funti pošto je platio taksu od 12,5 funti za pogrešan dan

Jedan Britanac kažnjen je sa 589 funti nakon što je slučajno platio taksu za vožnju u zoni niskih emisija štetnih gasova (Ulez) za pogrešan dan.

Stiven Borton (40) se 1. jula prošle godine, odvezao u Barking, deo Londona, da volontira u izvesnom klubu, a šest dana kasnije primio je obaveštenje o naplati kazne u kojoj se navodi da nije platio naknadu za Ulez od 12,50 funti, preneo je Telegraf.

Nakon što je proverio svoj bankovni račun, shvatio je da je izvršio uplatu, ali za pogrešan dan, jer je, kako je rekao, greškom izvršio uplatu za dan ranije 31. juna, a ne 1. jula.

- Rečeno mi je da podnesem žalbu onlajn do 31. jula, što sam odmah uradio, ali sam u februaru 2024. dobio dva pisma od agencija za naplatu dugova - rekao je.

Rečeno mu je da treba da plati naknadu od 364 funti, ali je obavestio nadležne da je već u postupku žalbe. Ipak, u avgustu su se dva uterivača dugova pojavila u njegovoj kući.

Pokazao im je priznanicu o uplati, objašnjavajući da je novac otišao sa njegovog računa dan pre nego što je otputovao u London, a policajci su navodno rekli da je potvrda o uplati u redu i da će poruku preneti svom nadzornom organu u agencniji TFL.

Taman kada je poverovao da je sve u redu, 11. septembra, Borton je primio poruku da kazna još uvek nije plaćena i da je sada povećana na 589 funti.

Tri dana kasnije, primio je pismo u kojem mu je odbijena priznanica za koju su mu uterivači dugova rekli da je prihvaćena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati