Svet

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 16:45 0

Izraelci ubili i komandanta iranske garde

Libanska grupa Hezbolah potvrdila je u subotu da je njen vođa i jedan od njenih osnivača, Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Bejrutu prethodnog dana. Pored njega, ubijen je komandant snaga Kuds iranske Islamske revolucionarne garde Abas Nilforušan, prenosi iranska novinska agencija Mehr.

- Brigadni general, komandant Kuds snaga u Libanu, Abas Nilforušan, poginuo je tokom izraelskog napada na Bejrut, zajedno sa mučenikom Hasanom Nasralahom - navodi iranska agencija.

U saopštenju se navodi da se Nasralah "pridružio svojim kolegama šehidima". Hezbolah je obećao da će "nastaviti sveti rat protiv neprijatelja i podržavati Palestinu".

Nasralah, koji je vodio Hezbolah više od tri decenije, daleko je najmoćnija meta koju je Izrael ubio u nedeljama intenziviranih borbi sa Hezbolahom. Izraelska vojska je saopštila da je izvela precizan vazdušni napad u petak dok se rukovodstvo Hezbolaha sastajalo u svom štabu u Dahiji, južno od Bejruta, prenosi AP.

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je šest osoba poginulo, a 91 povređena u napadima, koji su sravnili šest stambenih zgrada. Ali Karki, komandant Hezbolahovog Južnog fronta i drugi komandanti takođe su ubijeni, saopštila je izraelska vojska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati