Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 06:58 1

Zapucano na prostorije kancelarija Kamale Haris

Zapucano je na prostorije kancelarija potpredsednice Kamale Haris u Arizoni, a meci su ispaljeni kasno sinoć. Prema prvim informacijama policije, pucnjava se dogodila nešto posle ponoći.

Srećom, niko nije povređen u napadu, ali to je još jedan primer zabrinjavajućeg trenda političkih pretnji u ovom ciklusu predsedničkih izbora, pri čemu je bivši predsednik Tramp već bio meta dva pokušaja atentata.

- Zahvalni smo policiji Tempe što je brzo došla na lice mesta i srećni smo što niko nije bio prisutan ili povređen - rekao je Šon Mekinerni, menadžer kampanje za koordinaciju Demokratske partije za Arizonu.

Policija je saopštila da je ovo drugi put da se kancelariji dogodilo ovako nešto. Prednja stakla su prethodno gađana nečim što je izgledalo kao BB ili pištolj na dijabole nešto posle ponoći 16. septembra.

- Niko nije bio u kancelariji tokom noći, ali to izaziva zabrinutost za bezbednost onih koji rade u toj zgradi, kao i onih u blizini - rekao je narednik Rajan Kuk o ovom poslednjem incidentu.

Policijske snage su saopštile da policajci "aktivno istražuju" i razmatraju dokaze, a istovremeno uvode dodatne mere bezbednosti.

Radnici u kancelariji stigli su u ponedeljak ujutru i otkrili štetu izazvanu pucnjavom. Policija je saopštila da su pucnji ispaljeni kroz prednje prozore kancelarije.

Ni jedan incident nije doveo do hapšenja, a policija istražuje motive za oba slučaja.

Podsetimo, ovaj incident se dogodio nešto više od nedelju dana nakon što je izvršen drugi pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Pitanje bezbednosti predsedničkih kandidata postalo je pitanje u poslednje vreme posle pokušaja atentata na bivšeg predsednika Trampa u julu i septembru.

Poslednji pokušaj atentata je pokrenuo pitanja o bezbednosnim detaljima oko Trampa i da li mu treba dati dodatnu zaštitu. Bivši predsednici nemaju isti nivo zaštite kao sadašnji predsednici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati