Tenis

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 08:54 3

Šta sada radi Đoković?

Novak Đoković nije siguran kako će izgledati njegova budućnost, trenutno je bez trenera, ali i bez jasnog plana kako će mu izgledati sledeća sezona. Doduše i bez plana kako će izgledati završnica ove komplikovane i ispresecane malerima sezona.

Šta sada radi Đoković? Teško je znati tačan odgovor na to pitanje, ali se čini da ove godine sve manje vremena provodi u Srbiji. To tek ne bi trebalo očekivati na kraju ove naporne sezone jer u Srbiji može da trenira samo na Gemaksu gde je podloga barem približna uslovima u Šangaju i Parizu. Ipak, prošle godine je to donelo odlične, čak i vanserijske rezultate.

Upravo to pravi dodatan problem pred kraj ove godine.

- Imali smo večeru i rekao sam momcima da prvi put u karijeri zaista nemam dugoročni plan. Živim u momentu. Igram ovde, pa ću ići u Kinu. Imam i egzibiciju u Rijadu, a posle toga zaista ne znam. Nemam ideju šta ću da radim. Videću kako ću se osećam. Porodica mi je važna, želim da budem tu za svoju decu, suprugu, da budem deo njihovog svakodnevnog života. Da im budem dostupan, jer nisam bio godinama zbog putovanja. Moram da napravim balans. Videćemo. Imam motiva, vuku me rekordi i rezultati, ali prioritet moraju da imaju određeni turniri - poručio je srpski as koji mora da donese odluku da bi izbegao teži scenario.

Istakao je da su mu sada apsolutni fokus nastupi na grend slem i nastupi u dresu reprezentacije. Sve ostalo se nalazi u drugom planu. Tako se u ovom trenutku ni najmanje ne opterećuje pozicijom na ATP listi ili drugim turnirima koji ne spadaju u red četiri najveća. Ipak, to je možda bio i jedan od faktora razlaza sa Goranom Ivaniševićem koji je uvek tražio od njega da igra više turnira kako bi bio što spremniji za grend slem.

Đoković će do kraja godine jedino sigurno nastupiti na masters u Šangaju čiji je rekorder sa četiri titule, a turnir traje od 2. do 13. oktobra. Nakon toga će igrati na „Slemu šest kraljeva“, egzibiciji u Saudijskoj Arabiji sa Danilom Medvedevim, Janikom Sinerom, Karlosom Alkarazom, Rafaelom Nadalom i Holgerom Runeom. Uz to će se pojaviti i na oproštajnom meču Huana Martina del Potra u Buenos Ajresu 1. decembra.

Dakle, odlučio se da u ovoj fazi manje putuje na duge turnire, da manje juri bodove i mesto na ATP listi, već da uživa što je moguće više i izlazi u susret prijateljima (poput egzibicije sa Grigorom Dimitrovim u Sofiji ranije).

Novaka bi mogao da dočeka iz pad van Top 10 na ATP listi jer trenutno ima 5.560 bodova, a do kraja sezone brani čak 2.300. Zapravo hiljadarku na mastersu u Parizu za koji nije potvrdio da li će igrati ili ne, te još 1.300 na Završnom mastersu u Torinu.

Istakao je jasno nije siguran gde će i kako nastupati, te tako ostavio mogućnost da sezonu završi već sredinom oktobra.

Možda je sada trenutak kada će se odmarati nešto više i odraditi duge, baš duge bazične pripreme za novu sezonu jer će možda upravo u 2025. godini imati poslednju priliku da bude na vrhuncu.

Više puta je poručio da svakom grend slem meču pristupa kao da mu je poslednji u karijeri i da želi tako da ostane u trenutku. Možda će 2025. godina biti njegova „labudova pesma“ i velikan koji pokazuje da prkosi svim poznatim zakonima fizike.

Jasno je da je Đokoviću odmor u prvom planu u ovom periodu jer je glavni cilj ove sezone ispunio osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama. Upravo zbog toga mu je samo bitnije da bude što svežiji za Australijan open jer je upravo ovaj grend slem njegov sledeći veliki izazov na kom će napasti titulu. To će biti ujedno i najbolji mogući barometar kako se oseća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati