Tenis

[ Izvor: Mediji ]

19. 09. 2024. 09:10 1

Đokoviću preti veliki pad – nije problem samo u ATP listi

Đokoviću se smeši pad na ATP listi do kraja godine ukoliko ne zaradi bodove na preostalim turnirima. Ukoliko pak doživi nove neuspehe kraj godine bi mogao da dočekao na nekom od mesta koja su ispod Top 10.

To sam sobom donosi nove "probleme" – na Australijan openu bi rekete sa Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarasom mogao da ukrsti već u osmini finala.

Novak je poslednjih nedelja prošle godine zaradio 2.300 bodova na Mastersu u Parizu i ATP finalu u Torinu, koje bi mogao da propusti ukoliko turnir u Šangaju ili ovogodišnjem Parizu ne prođu dobro.

Ipak, treba naglasiti da je Srbin na konferenciji za medije nakon što je Srbija slavila nad Grčkom u Beogradu i opstala u Svetskoj grupi jasno stavio svima do znanja da mu to nije prioritet.

"Neću juriti ATP bodove, iako planiram da otputujem u Kinu da igram na Mastersu u Šangaju sledećeg meseca. Torino mi uopšte nije cilj, iskreno, ne jurim ATP Finale, ne jurim rang liste. Što se mene tiče, završio sam s tim turnirima u svojoj karijeri. Da li ću igrati na drugim turnirima ove godine ili u budućnosti, ne mogu trenutno da kažem. Moji glavni prioriteti su igranje za Srbiju i Grend slamovi, sve ostalo je manje važno", rekao je Novak.

Tada je otkrio planove – igraće na egzibicionim turnirima u Saudijskoj Arabiji i Argentini, međutim detaljan raspored više ne pravi.

"Obično sam imao raspored spreman šest meseci unapred, ali to sada nije slučaj, sada je sve više spontano. Prvo, treba mi fizički, emocionalno i mentalno da se odmorim da bih uopšte mogao da razmišljam o tome šta želim da radim, na koji način, koliko i gde", zaključio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati