Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 11:06 3

Bankrotirao još jedan automobilski gigant: 4.000 radnika strahuje za posao

Loše vesti ne prestaju dok se talas bankrota nastavlja nadmašiti Nemačkom, prenose nemački mediji. Sada je još jedna nemačka automobilska kompanija na ivici bankrota, koja treba da podnese zahtev za bankrot.

Skoro 4.000 radnika u kompaniji VKV iz Vupertala, gde proizvodi ukrasne trake i funkcionalne komponente za automobile, sada moraju da strahuju za svoj posao.

Auto industriju je pogodila serija bankrota

U auto industriji u poslednje vreme ne ide dobro. Zauzvrat, proizvođači automobila su zaglavljeni sa svojim električnim automobilima, jer potrošači radije biraju motor sa unutrašnjim sagorevanjem - zahvaljujući neodlučnosti političara.

To znači da proizvođači automobila moraju da uvedu mere za smanjenje troškova. Pošto su troškovi osoblja obično najveća stavka na strani rashoda, kompanije štede u ovoj oblasti.

Ali ako proizvođači manje štede i proizvode, to utiče i na potpuno druge kompanije u automobilskoj industriji.

Skoro 4.000 radnika strahuje za svoju budućnost

Folksvagen je pre nekoliko dana iznenadio sve vestima da želi da otpusti 30.000 radnih mesta. Iako je ovaj šok još uvek dubok, sada dolaze sledeća loša vest.

Prošlog petka, dobavljač VKV podneo je zahtev za stečaj nadležnom lokalnom sudu jer je kompanija u stečaju. To znači da oko 3.800 radnika mora da brine za svoju budućnost.

Preduzeće nije spaseno od bankrota

Kompanija VKV iz Vupertala smatra se specijalistom za dekorativne trake i funkcionalne komponente i proizvodi ih prvenstveno u svom sedištu iu Velbertu.

Snabdevao je velike proizvođače automobila kao što su BMV i VV. Iako ova vest može biti šok za mnoge, nije iznenađenje. Već neko vreme kruže glasine da stvari ne izgledaju dobro za kompaniju.

Prema pisanju nemačkih medija, 2022. godine - uprkos prodaji od skoro 600 miliona evra - bankrot je bio neizbežan. Pošto je savezna država Severna Rajna-Vestfalija preuzela garanciju, kompanija je mogla da se spase restrukturiranjem.

Ali zbog toga što je išlo veoma sporo, a moguće preuzimanje američkih investitora je propalo sredinom godine, VKV je sada konačno u stečaju, navode nemački mediji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati