Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 09. 2024. 10:43 0

Ako vozite automobil kroz Nemačku i uradite ovu "sitnicu", kazna je 100.000 evra!

Kao vozač morate paziti na mnoge stvari i dobro poznavati propise i zakone. Ako se ne pridržavate pravila, to može da vas košta dosta.

Najveća kazna koju vozač u Nemačkoj može dobiti do sada je impresivnih 100.000 evra. Ne bi trebalo da rizikujete, pa svakako izbegavajte određenu naviku.

Vozači imaju veliku odgovornost

Svako ko vozi automobil ima veću odgovornost od, na primer, bicikliste. Jer sa većom brzinom dolazi i veća opasnost. To pokazuje, na primer, obavezu osiguranja od automobilske odgovornosti za automobil.

Da bi se obezbedilo svesno postupanje prema ovoj odgovornosti, zakonodavac je doneo brojne zakone i propise.

Izricanjem visokih kazni, osigurava se da vozači dvaput razmisle o tome da ih prekrše. Ali postoje i stvari koje jednostavno radite iako znate da su zapravo zabranjene.

Jedan takav čin, koji mnogi verovatno opisuju kao trivijalan, je sledeća situacija: Sedite u automobilu i pred vama je dugo putovanje.

Naravno, u ovom slučaju ste sebi obezbedili dovoljno hrane i pića. Sada je sve prazno i završava na sedištu suvozača ili u prostoru za noge.

Ali to je dosadno. Šta bi moglo biti očiglednije od jednostavnog otvaranja prozora i bacanja smeća? Možete rizikovati ako ionako nema drugih vozača. Ili ne?

Kazna iznosi impresivnih 100.000 evra

Međutim, bacanje smeća kroz prozor na put ili ivicu trave nije dobra ideja. Jer ovo nije samo štetno po životnu sredinu, već je i neodgovorno. Takođe, može biti veoma opasno. Naročito kada bacite staklene flaše kroz prozor.

Dok za bacanje opušaka i papirnih čaša možete platiti kaznu od 50 do 250 evra, u zavisnosti od savezne države, kazna za bacanje staklenih flaša u Severnoj Rajni-Vestfaliji iznosi impresivnih 100.000 evra.

Nikada ne morate biti previše sigurni da vas neće uhvatiti, jer su kamere i pažljivi ljudi svuda - čak i ako ih ne vidite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati