Svet

[ Izvor: Fenix magazin ]

20. 09. 2024. 10:19 0

Nemački auto gigant sprema i do 30.000 OTKAZA?!

"Volkswagen" bi mogao da ukine do 30.000 radnih mesta u Nemačkoj. Osim toga, financijski direktor Arno Antlic želi da smanji sredstva na 160 milijardi evra za planiranje ulaganja u sledećih pet godina, izvestio je "Manager-Magazin", pozivajući se na vlastite informacije.

Nedavno je izdvojio 170 milijardi evra za srednjoročno planiranje od 2025. do 2029. godine.

Do 30.000 radnih mesta ukupno bi takođe bilo predmet razgovora u planiranim merama štednje u Nemačkoj. Portparol kompanije nije želeo da komentariše ovu informaciju.

Pregovori sa sindikatom počinju sledeće nedelje

Kompanija "Volkswagen" se bori sa visokim troškovima u svojoj osnovnoj marki putničkih automobila. Proizvođač automobila je okončao decenije obezbeđenja posla sa sindikatima u Nemačkoj, a govori se o zatvaranju fabrika i prinudnim otpuštanjima.

Šef brenda Tomas Šefer želi da u narednim godinama podigne operativni povraćaj ulaganja na ciljni nivo od 6,5 odsto.

Pregovori sa IG Metallom počinju 25. septembra.

Pritisak je očigledno toliki da su na stolu dalekosežna smanjenja zaposlenih. Prema pisanju "Manager magazina", očekuje se da će broj zaposlenih u Nemačkoj na srednji rok pasti za 30.000, prema ideji o 130.000 radnih mesta tvrdolinijaša. Generalni direktor Oliver Blum je takođe smatrao da je to dugoročno realno.

Njegov prethodnik, Herbert Dis, već je naišao na snažan otpor sa idejom o smanjenju radnih mesta u ovom obimu i morao je brzo da otkaže odgovarajuće planove.

Prema časopisu, stvari bi mogle biti posebno gorke u istraživanju i razvoju. Prema nekim predviđanjima, od oko 13.000 zaposlenih u Nemačkoj, njih 4.000 do 6.000 moralo bi da bude otpušteno. Delimično penzionisanje i otpremnine ne bi bile dovoljne mere za ovo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati