Kultura

[ Izvor: Nova.rs ]

21. 09. 2024. 11:17 2

Bjela: Postoje crne liste u RTS-u i Telekomu, kenselovan sam iz svih državnih projekata

Dragan Bjelogrlić bio je gost Weekend Media Festivala u Rovinju gde je u okviru tribine „Bolji život produkcije u regiji“ govorio o svojim iskustvima u tom domenu, o bivšim projektima, budućim kao i o ljudima sa stavom, o promenama i crnim listama na određenim medijima.

Ispred sale stare Tvornice Duhana u Rovinju, pre početka festivalske tribine u kojoj je gostovao Dragan Bjelogrlić, a moderirao je Ivan Stanković nastala je velika gužva, jer su svi želeli da čuju šta glumac ima da kaže.

Na pitanje moderatora, da li ima posledice svog društvenog angažmana, Bjelogrlić je rekao:

- Da, ako izuzmemo tabloide, koji su mi često svašta kačili, kanselovan sam iz svih državnih projekata. Zašto se nastavak serije „Tajkun“, koji je snimljen, na koji je Telekom potrošio dva miliona, a čija je premijera trebalo da bude u oktobru 2023. godine na RTS-u nije desila. Desili su se protesti, pa neke moje izjave i kritike vlasti. Serija je skinuta sa RTS-a i nije se pojavila nigde. Sada treba pitati Telekom zašto se serija ne prikazuje. I, nisam samo ja u toj situaciji. Ima još mojih kolega sa istom sudbinom. I da, reći ću. Postoje crne liste u RTS-u i Telekomu. Šta bi se desilo da dođe reditelj, ponudi projekat i traži da u njemu glume Bjelogrlić, Nikola Kojo, Ceca Bojković, Anita Mančić. Šta bi se desilo? - pitao je Bjelogrlić i dodao je da mu je nekoliko reditelja reklo da su ga stavili u podelu projekata za RTS i da su dobili odgovor da „ne može“.

- Meni je sada lakše da se prikažem na hrvatskoj televiziji, nego na srpskoj - dodao je kroz smeh.

Ipak, to nije razlog da stane.

Već ima dva projekta na kojima želi da radi. Jedan se tiče momaka sa beogradskog asfalta koji su radili kao telohranitelji Alena Delona i koji su nastradali pod nerazjašnjenim okolnostima. Druga želja mu je da napravi regionalni film.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati