Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

25. 09. 2024. 10:17 4

Dva zaletanja i dva nagla kočenja - šta se desilo na letu Er Srbije?

- Avion se zaleteo i počeo da koči iz sve snage. Pilot nas je obavestio da imamo tehnički problem - kaže za N1 jedan od putnika Er Srbije na letu London - Beograd 20. septembra. Dodaje da se avion tokom sledećeg pokušaja uzletanja zaleteo "još brže i opet počeo da koči" i da je tada delovalo da je "jedva zakočio". Putnici su u Beograd stigli redovnim letom, ali sledećeg dana.

Putnici iz Londona trebalo je da za Beograd polete u petak, 20. septembra u 13.30, ali, kako za N1 navodi jedan od njih - taj trenutak čekali su više od 24 časa.

- Ukrcali smo se na vreme, svi smo bili na mestima, ali iz nekog razloga, avion nije krenuo ka pisti na vreme, kasnio je jedan sat... Kada je konačno izašao na pistu, zaleteo se punom brzinom i odjednom počeo da koči iz sve snage, što je iznenadilo i uplašilo sve putnike. Pilot nas je obavestio da imamo tehnički problem i da će probati da ga reše pored piste - naveo je jedan od putnika koji je želeo da ostane anoniman.

Dodao je da su putnici u avionu čekali puna četiri sata, ali da su potom obavešteni da popravka nije moguća i da treba da izađu iz aviona.

Avion bio pokvaren i pred drugi pokušaj uzletanja

- Na aerodromu (Hitrou) su nam rekli da se javimo na gejt u 18.30. Došli smo u to vreme i rečeno nam je da su izvršene provere, da je sve OK i da ćemo poleteti u 19.45 - navodi putnik.

Pri pokušaju drugog uzletanja, avion se, navodi putnik, "zaleteo još brže", nego prvi put.

- Ali opet je počeo da koči i delovalo je da je ovog puta jedva zakočio. Ispostavilo se da je avion i dalje pokvaren i da ništa nisu popravili, ali da su želeli da probaju da nas pošalju nazad, da nam ne bi platili noćenje u Londonu. Srećom i odgovornim ponašanjem pilota, izbegnuta je potencijalna nesreća - naveo je on.

N1 je upitao, između ostalog, predstavnike Air Srbije zbog čega avion nije mogao da poleti i zašto, kako navodi čitalac, problem nije rešen pre pokušaja drugog poletanja, kao i da li su putnici time bili stavljeni u potencijalnu opasnost - ali odgovor, do objavljivanja ovog teksta, nije stigao.

Putnici su, pošto avion ni iz drugog pokušaja nije poleteo, ponovni izlazak iz vazduhoplova čekali gotovo dva sata, navodi naš sagovornik.

- Posle pokupljenih kofera, dobili smo informaciju da su popunjeni hoteli blizu aerodroma i da ćemo morati da idemo u neki dalji hotel - koji ćemo platiti, pa će nam Er Srbija refundirati. Rekli smo da to ne dolazi u obzir, pa su nam sredili hotel na pola sata od aerodroma - navodi putnik i dodaje da su dobili informaciju da će Er Srbija sledećeg dana "poslati veći avion".

Avion može da leti bez jednog motora?

Kaže da je i let u subotu, 21. septembra, predviđen za 13.30 kasnio sat i 20 minuta.

- Tako da smo u Beograd sleteli posle 30 sati od prvog zakazanog poletanja - rekao je sagovornik N1.

Kakav je kvar bio u pitanju, ovaj putnik saznao je sasvim slučajno, kada je čuo kako trojica mehaničara, koja su u avionu u subotu sedela blizu njega, kažu da je "problem bio u levom motoru koji nije dobijao dovoljno goriva".

- Raspitao sam se i saznao da avion može da leti bez jednog motora, ali hvala pilotu što nije želeo da rizikuje - naveo je jedan od putnika Er Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati