Svet

[ Izvor: Mediji ]

03. 09. 2024. 15:59 0

Prevrnuo se brod, poginulo 12 migranata

Najmanje 12 migranata poginulo je nakon što se brod u kom su bili prevrnuo na putu preko kanala Lamanš iz Francuske u Veliku Britaniju, pišu mediji. U toku je operacija spasavanja više od 50 ljudi.

Portparol francuske obalske straže ranije je rekao da je 10 osoba u kritičnom stanju. Britanska obalska straža nije odmah odgovorila na upit o slučaju.

Kao znak ozbiljnosti situacije, televizija CNews objavila je da se kasnije poslepodne očekuje dolazak francuskog ministra unutrašnjih poslova u odlasku Geralda Darmanina, u blizini gradića Bolonj-sur-mer.

Borba protiv ilegalne imigracije prioritet je i britanske i francuske vlade. Više od 2000 ljudi stiglo je u Veliku Britaniju malim brodovima u proteklih sedam dana, prema podacima britanske vlade.

Francuski predsednik Emanuel Makron i britanski premijer Kir Starmer obećali su prošle nedelje bližu saradnju kako bi zatvorili rute krijumčarenja migranata.

Lamanš je jedan od najprometnijih morskih kanala na svetu, a struje su jake pa je prelazak malim brodovima opasan.

U avgustu su dve osobe pronađene mrtve nakon što je čamac s migrantima koji su pokušavali da pređu Lamanš naišao na probleme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati