Svet

[ Izvor: Mediji ]

30. 08. 2023. 13:33 3

Kremlj priznao da je Prigožin možda ubijen

Kremlj je u sredu saopštio da istraga o avionskoj nesreći u kojoj je ubijen šef plaćenika Jevgenij Prigožin uključuje mogućnost da je izazvana namerno, što je prvo eksplicitno priznanje da je on možda ubijen, javlja Rojters.

- Očigledno je da se razmatraju različite verzije, uključujući i verziju – znate o čemu govorimo – recimo, namerno zverstvo. Sačekajmo rezultate naše ruske istrage - rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući zahtev Brazila za zajedničku istragu (avion je brazilske proizvodnje prim.aut.) naglasio je da "ne može biti govora o međunarodnom aspektu".

- Sada su okolnosti drugačije, pa je u ovom slučaju situacija sa ovom avionskom nesrećom potpuno drugačija. Istražni komitet se bavi ovim - dodao je Peskov.

Brazilski centar za istraživanje i prevenciju vazduhoplovnih nesreća (CENIPA) ponudio je ruskoj strani da zajednički istraži nesreću, ali je odbijen . NJegovo interesovanje za istragu proizilazi iz činjenice da je avion Embraer Legaci 600 proizvela brazilska kompanija. Ruska strana nije u obavezi da pristane, "samo im se to preporučuje", rekao je Marselo Moreno, šef CENIPA-e. Napomenuo je da će učešće biti udaljeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati