Svet

Direktno.rs

14. 07. 2023. 17:06 2

Putin: Prigožin odbio da se priključi ruskoj vojsci

Šef ruske plaćeničke oružane grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin odbio je ponudu da se njegovi borci pridruže ruskoj vojsci, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je rekao da je veliki broj komandanata ruske vojske podržao plan da tim ljudstvom komanduje Prigožin što je predloženoo na zajedničkom sastanku u Moskvi 29. juna, piše BBC.

Međutim Prigožin je na predlog odgovorio da se "njegovi momci ne slažu s takvom odlukom", iako Putin navodi da su "mnogi Vagnerovi oficiri klimali glavom", dok je na sastanku govorio o predlogu.

Pripadnici "Vagnera" sada obučavaju vojnike u Belorusiji, gde su od okončanja pobune protiv ruskih snaga 24. juna, saopštilo je ovog petka u Minsku Ministarstvo odbrane, prenosi Rojters.

Ministarstvo je objavilo video koji navodno prikazuje "Vagnerovce" kako obučavaju beloruske vojnike na vojnom poligonu u blizini grada Osipoviči, 90 kilometara jugoistočno od glavnog grada Minska.

Tokom junske pobune, trupe "Vagnera" su na nekoliko sati zauzele ruski vojni štab u južnoj Rusiji i putovale nekoliko stotina kilometara ka Moskvi. Pobuna je okončana sporazumom koji je predviđao odlazak Prigožina u Belorusiju.

Njegovim borcima je Putin ponudio ili da se pridruže redovnim ruskim trupama, ili da odu u Belorusiju ili da se demobilišu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati