Svet

Direktno.rs

02. 10. 2022. 22:32 5

Dodik kaže da vodi, PDP: Pobeđuje Trivić

U trci za predsednika entiteta Republika Srpska prema podacima Partije demokratskog progresa (PDP) vodi Jelena Trivić (PDP) sa 53 odsto glasova u odnosu na Milorada Dodika (SNSD) sa 45 odsto glasova.

Lider PDP-a Branislav Borenović kazao je kako, na osnovu trećine izbrojanih glasova za predsednika Republike Srpske (184.730 glasova), Trivić ima 98.624 glasa, a Milorad Dodik 84.212 glasova.

- To je jedna dosta velika razlika - rekao je Borenović.

Kada je u pitanju Banjaluka, kazao je da su prebrojali nešto manje od 30 posto (32.402).

- Dominantno Jelena Trivić vodi - 18.649 glasova, a Dodik ima 13.033 glasova. To su trendovi koji se ne mogu stići. Razlika za Jelenu na nivou cele Republike Srpske je preko 14.000 glasova. Po našem mišljenju je nedostižno, ali nada zadnja umire i treba sačekati. Hvala posebno Banjaluci koja je bila žestoko napadnuta, ucenjena, pritisnuta. I oduprla se. Pokazala je Banjaluka da kažnjava onog ko je želi okupirati - rekao je Borenović.

Nakon obrađenih 1.000 biračkih mesta, od ukupno 2.237, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 129.076 glasova, sapšteno je iz SNSD-a. Prema podacima SNSD-a, kandidat SDS-PDP Mirko Šarović osvojio je 86.106 glasova.

Kandidat SNSD-a za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik naveo je na Tviteru da je na osnovu 31.000 prebrojanih glasova, njegova prednost 6.000 glasova.

Na osnovu prvih prebrojanih glasova u Bijeljini sa 62 odsto biračkih mesta sa srpskog člana u Predsedništvu BiH Željka Cvijanović (SNSD) dobila je 54,3 odsto dok je Mirko Šarović osvojio 45,7 odsto. Bijeljina je inače opština kojom rukovodi Šarovićev SDS.

Ovo su nezvanični podaci lokalnog izbornog štaba u Bijeljini, koji su pristigli do 21 čas.

U Prijedoru je obrađeno 41,86 odsto biračkih mesta, a prema podacima SNSD Željka Cvijanović ima 63,92 odsto dok Mirko Šarović 31,89 odsto.

Zamenik predsednika PDP Nenad Vuković rekao je da svi trendovi govore da Jelena Trivić, kandidatkinja za predsednicu entiteta Republika Srpska, vodi u Banjaluci, Bijeljini, Hercegovini, ali i u nekoliko opština u Posavini.

- Demantujemo informacije sa Tvitera Milorada Dodika gde se navodi da vodi na besmislenom uzorku od 5.000 glasova. Verujem da su takve lažne vesti svesno plasirane. Pozivam drugi stranu da budemo objektivni - rekao je Vuković i dodao da je i dalje trend vodstva Jelene Trivić, ne navodeći preciznije podatke o tome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati