Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 08. 2022. 10:45 3

Dobio na lutriji 10 miliona evra, pa zažalio

Novac ne kupuje sreću, ali može olakšati život i mnogi će reći kako je to dovoljno. No, jedan čovek zažalio je što je osvojio novac na lutriji. Mark Lipsham (53), vozač kamiona iz Ouklanda u Novom Zelandu kojem se jednog dana 2017. posrećilo kad su se brojevi s njegovog listića pojavili na ekranu. Nekoliko sedmica pre dobitka Mark je počeo sanjati brojeve te je odlučio zaigrati na njih.

Nakon što je osvojio 19 miliona novozelandskih dolara, što je više od deset miliona evra, sledećeg dana dao je otkaz, nesvestan problema s kojim će se suočiti.

- Shvatio sam to na teži način i to je dovelo do problema sa samim sobom jer nisam funkcionisao kao pre - izjavio je on, prenosi portal Index.hr.

Mark se prisetio kako je došao do stanja "depresije, stresa i frustracije", jer su ljudi iz njegove okoline očekivali da će im dati novac. Iako je osvojio ogromnu količinu novca, nastavio je da živi u svom skromnom domu i odlučio da će se uzdržati od velikih spontanih kupovina zbog brige kako se nositi s tolikom količinom novca.

Mark je u međuvremenu postao otac, a dve godine nakon što je osvojio novac njegov sused upoznao ga je s navodnim stručnjakom koji ga je podučavao kako da se brine o svom zdravlju, odnosima s ljudima, pravnim poslovima i finansijama i – skupo naplaćivao. Mark se tada osećao dovoljno samopouzdano da se odluči na kupovinu imanja, pa je "stručnjaku" dao oko 1,5 miliona evra da kupi posed u njegovo ime.
Mark je otišao na putovanje sa svojim kćerima, a nakon što se vratio, stručnjak je tvrdio kako je došlo do zastoja u kupovini, pa je odbijao razgovor. Tada je prekinuo sve veze sa stručnjakom i shvatio da se iznos na njegovom bankovnom računu smanjio za tu sumu. Mark je krenuo u pravnu bitku kako bi vratio novac ukraden prevarom, pa se na kraju sporazumno nagodio van suda.

- U završnici, dobitak mi uopte nije pomogao. Prevarili su me i izgubio sam puno novca - rekao je za New Zealand Herald.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati